sreda, 31. avgust 2011

Odstranjen oglas in blokirani AdSense računi!

Začelo se je 24. avgusta okoli 18 ure po lokalnem času. Google je pričel z masovnim blokiranjem AdSense računov slovenskih blogerjev. Odstranjeval je oglas za oglasom. Ampak zakaj? Navedenega ni bilo nobenega konkretnega razloga. Precej ljudi je bilo ob zaslužek, ko je bil odstranjen njihov oglas ali celo blokiran celoten račun. Kot smo opazili, se je to očitno dogajalo le Slovencem, saj se drugje o tem ni pisalo nič. S čim smo se Slovenci zamerili Googlu? Smo res vsi tako masovno kršili pravila? Moj oglas na strani je sicer ostal, ampak kaj pa ostali? Obstaja kanček upanja, da se blokirane račune in odstranjene oglase dobi nazaj?

Google nas je očitno na ta način opozoril, da ima vse pod nadzorom in da naj pazimo kaj objavljamo na spletu, če želimo da bo prikazoval naše strani in oglas-e. Ker alternative dejansko nimamo, bomo morali opozorilo vzeti resno. Kar pa je z vidika uporabnika pozitivno. Tako bodo verjetno nišne strani postale del preteklosti. Tiste, ki pa bodo obstale, bodo bolj prijazne do uporabnikov (verjetno je vsaj mišljeno tako).

Strani kjer so odstranili oglas in blokirali AdSense račun nimajo ničesar skupnega. Ničesar, kjer bi lahko potegnili črto in rekli to je razlog blokade. Še najbolj pa bode v oči dejstvo, da so odstranili oglas in blokirali račun, brez kakršne koli obrazložitve. Enostavno so naredili rez.

Verjetno so s tem tudi naredili krivico kakšni strani. Roko na srce, v igri ni le moj oglas in še nekaj drugih. Gre za maso spletnih strani in oglasov, ki jih je težko nadzirati. Kar pa v Googlu po mojem mnenju kar dobro delajo. Res pa je, da mnogo bolj boli, če si v tem udeležen tudi sam. Konec koncev Google verjetno dnevno blokira več sto AdSense računov. Istočasno pa seveda uporabniki kreiramo vedno nove in dokler bo "povpraševanje" večje od "ponudbe", se bodo pogoji zaostrovali. Kar pa je povsem logično in razumljivo.

Tisto, kar bode v oči je dejstvo, da takšne nišne strani dejansko niso ponujale ničesar uporabnega za nas uporabnike. To vemo vsi, ki jih ustvarjamo in sedaj je očitno tudi Google ugotovil način, kako prepoznati takšne strani. Edina rešitev tako za moj oglas, kot tudi vaše oglase, da se bodo na spletu še vedno pojavljali, je verjetno v bolj dodelanih straneh.

To na žalost pomeni tudi, da se je s tem precej zmanjšala možnost hitrega in enostavnega zaslužka. Vseeno se bo z AdSense tudi v prihodnje odlično služilo, bo pa očitno v strani potrebno vložiti več časa in verjetno tudi sredstev.

Ni komentarjev:

Objavite komentar